Zelhem, 7 juni 2014

Team van Rijswijk 1e  in het Achterhoekse Zelhem

Onder tropische temperaturen is het Team van Rijswijk zaterdagavond weer gelukt om de volle 50 punten in het truckpull klassement bij te schrijven. Het was voor het team een druk weekend, omdat ze op vrijdagavond voor het talloze thuispubliek in Nederhemert een super mooie demo gegeven hebben. Maar op zaterdag in Zelhem (bij Doetinchem) ging het weer om de puntjes.

Na wat opstart problemen bij de sleepwagen kon op een mooie zandbaan weer gestreden worden om de felbegeerde eerste plek. De kwalificatie ronde was voor niemand een probleem.  Na de sleepwagen verzwaard te hebben kon de finale beginnen. Echter in de loop van de avond werd de zandbaan steeds beter zodat de trucks meer grip kregen en iedereen probleemloos door de finale ronde kwam.

De sleepwagen werd nu serieus zwaarder gemaakt. De eerste uitvallers melden zich nu snel. Toch wisten 4 teams waaronder Team van Rijswijk de finish te halen. Zo kwam er alsnog een superfinale.

De sleepwagen ging nu in standje kil, en Team van Dodeweerd mocht als eerste. Hij wist zijn Daf op een mooie afstand van 86,74 meter te zetten. Als tweede was het de beurt aan Team van Rijswijk. Aan Kees van Dongen de taak om de serieuze afstand van Team van Dodeweerd te kloppen.  Voor Kees en Truck geen probleem hij bleef steken op 89,99meter. Als derde was het de beurt aan Team Bad Bull met hun Volvo.  Zij kwamen niet verder dan 89,55meter. Als laatste was het Zeeuwse Team van Keulen met hun Daf  aan de beurt. Zij kwamen ook niet aan de afstand van Team van Rijswijk en stonden stil op 85,86meter.

Het vertrouwen in hun nieuwe motor begint bij de mannen van Team van Rijswijk te groeien. Nadat drie weken terug de motor  het begaf, moest de reserve motor uit het stof worden gehaald. Deze doet zeker niet onder voor de oude zo hebben de mannen van Team van Rijswijk alle tijd om de oude motor te reviseren.

Naamloos