Soest, 29 juni 2012

Afgelopen vrijdag heeft Team van Rijswijk weer weten te winnen in Soest. Op een mooie kleibaan waar ’s middags nog de koeien liepen hadden de trucks dan ook veel grip. De kwalificatieronde was voor bijna alle trucks ook geen probleem. Alleen bij team Goorden sneuvelde een turbo.

Na de sleepwagen verzwaart te hebben werd de finale ronde verreden. Ook deze ronde kwam het team moeiteloos door, in deze ronde slechts twee uitvallers. De sleepwagen werd nu serieus zwaarder afgesteld voor de superfinale. Binnen het team ontstond een discussie in welke versnelling er gereden moest worden.

Kees van Dongen zat achter het stuur en wilde het in 4 hoog proberen. Volgens de stuurlui aan de kant kon hij beter in 4 laag van start. Helaas liet Kees zijn oren hangen naar de beste stuurlui aan wal. Had Kees zijn eigen zin gedaan dan was het niet onwaarschijnlijk dat het team ook in de zwaarste afstelling gewoon fullpull gereden had. Gelukkig kwamen de andere teams niet voorbij de 78,94 meter die team van rijswijk wist te halen.