Rijsbergen, 22 september 2012

Tweede tijdens demo

Afgelopen zaterdag is Team van Rijswijk tijdens een demo-wedstrijd in Rijsbergen tweede geworden.

Het gehele truckpullcircus was uitgenodigd door het sleepwagenteam Basrijs uit Rijsbergen. Zij hadden in hun achtertuin twee prachtige kleibanen aangelegd en wilden voor hun thuispubliek laten zien wat Truckpullen is.

Een groot gedeelte van de truckpullteams hadden dan ook van de uitnodiging gebruik gemaakt. Het seizoen zat er dan wel op, maar een avondje spelen is nooit weg.

Team van Rijswijk wilde dan ook hun truck uitproberen om te kijken wat er zoal deze winter veranderd moet worden om hun truck te optimaliseren. De bedoeling was om, al zou de sleepwagen na elke run zwaarder gaan, toch dezelfde versnelling te nemen en zo te proberen de motor op z’n knieën te krijgen.

Dit was namelijk het gehele seizoen nog niet gebeurd.

Na drie runs, met alle drie de keren een fullpull, dacht Team van Rijswijk dat tijdens de vierde run het motortje wel uit zou gaan.  Echter de zwarte Renault wist ook in deze run niet van opgeven en zette zonder problemen een fullpull neer. Er werd dus voor de vijfde keer aangehaakt, de sleepwagen was weer flink verzwaard. Kees van dongen nam weer dezelfde versnelling met de gedachte dat het nu wel over en uit zal zijn. Met volle vaart ging de Kees van start en even leek het er op dat het weer een fullpull zou worden. De motor gaf geen krimp echter bij de 80 meter sneuvelde de koppeling.

Het team weet nu dus waar de zwakke plek zit bij hun truck. Aan de motor hoeft deze winter niet veel te gebeuren die is taai zat. Het team gaat nu bekijken wat er binnen de reglementen mogelijk is met de koppeling.

Dat komt vast goed, de winter is nog lang.