Oudenhoorn, 2 augustus 2014

Team van Rijswijk wint ook in Oudenhoorn

 Op een supermooie keiharde kleibaan is het Team van Rijswijk zaterdagavond weer gelukt de grootste beker mee naar huis te nemen. Onder zonnige omstandigheden was het truckpull circus te gast in het Zuidhollandse Oudenhoorn. Het complete deelnemersveld was deze avond aanwezig en alle Teams waren er dan ook opuit om de nodige punten voor het klassement op te strijken.

De kwalificatie ronde was voor de meeste Teams dan ook geen probleem echter Team Renault Utrecht en Team Goorden met hun Daf kwamen door pech niet verder dan een meter of 10.

De finale ronde waarin de sleepwagen flink werd verzwaard kosten dan ook de nodige uitvallers. Als enige wist Team van Rijswijk met Kees van Dongen achter het stuur de finisch te halen. Zo laten de mannen van Team van Rijswijk weer zien op de goeie weg te zitten wat betreft bandenspanning en versnelling keuze.

Met nog twee wedstrijden te gaan kan de tittel Nederlandskampioen het Team haast niet meer ontgaan. Dit zou voor het vierde jaar op rij zijn. Een unieke prestatie omdat het Team halverwege het seizoen hun motor in de soep draaide.  Ondanks dat de reserve motor duidelijk minder vermogen heeft weten de mannen het vermogen wat ze hebben op de juiste wijze aan de grond te brengen.

 

Naamloos  Naamloos