Oud Gastel, 30 maart 2013

Winst voor Team van Rijswijk

 Ondanks de bare kou was het gehele truckpull circus afgereisd voor hun eerste wedstrijd van het seizoen. Er kon ’s middags aangehaakt worden om te testen wat de gehele winter sleutelwerk opgeleverd zou hebben. En daar maakten alle teams dan ook dankbaar gebruik van. De wedstrijd begon ’s avonds om klokslag half 7 na eerst een minuut stilte te hebben gehouden uit respect voor collega truckpuller Peter de Kort van Team van Keulen die drie weken terug bij een ongeval om het leven is gekomen.

De concurrentie had ook duidelijk niet stil gezeten in de winterstop en het werd dan ook een spannende avond. De kwalificatie ronde kwam bijna ieder team dan ook vrij vlot door. Normaal weet team van Rijswijk hier de snelste fullpull neer te zetten maar de concurrentie kwam uit zeer onverwachte hoek. Het gifgroene Iveco(tje) van team Shavepower deed over de honderd meter net 2 tiende seconde sneller.

Dit beloofde wat voor de rest van de avond.

Na de finale ronde kwam er ook nog een superfinale en ook daar schoten drie trucks in over. Team van Rijswijk mocht de spits afbijten in de super superfinale en ging met volle vaart richting finish maar bleef steken op 90,93 meter. De spanning was te snijden bij de teamleden of dit wel genoeg zou zijn. Als tweede moest de groene Iveco van team Shavepower aanhaken. Ook zij gingen volle vaart van start maar bleven steken op 79,73 meter. Als laatste team van Dijk met hun Volvo maar ook zij kwamen niet aan de afstand van team van Rijswijk en bleven hangen op 85,68 meter. Zo begint team van Rijswijk zoals ze vorig seizoen gestopt zijn, met winnen. Het nodige sleutelwerk afgelopen winter is dan ook zeker niet voor niets  geweest.

De volgende wedstrijd is op vrijdagavond 19 april  in Herwijnen