Montfoort 7 Augustus 2015

Montfoort 07-08-2015 008Montfoort 07-08-2015 262

Simply the Best heeft intussen al aan de baan geroken en wist voor de Bakwagens een mooie afstelling te bereiken.
Maar nu volgt het serieuzere werk! De Hobbysport staat te trappelen om te kunnen starten.
Van Rijswijk trapt af. De truck gaat lekker, maar vanaf 70 meter moet er toch aardig aan getrokken worden. Met enige moeite haalt hij de finish.
De sleepwagen blijft desondanks zijn instelling behouden. Mogelijk komen er deelnemers niet over de eindstreep, maar dat risico wordt bewust genomen.
Dan volgt Van Dodeweerd. Deze zogenaamd lichtere deelnemer maakt een erg goede sier door ook precies over de eindstreep te komen.
Van Keulen overkomt hetzelfde en dan volgt Van Schilt. Bij Van Schilt zijn we altijd even benieuwd wat er gaat gebeuren.
Deze keer is Tinus zelf de chauffeur. Hij krijgt de auto bijzonder netjes op gang en volgas gaat het op naar de overkant.
En zowaar, hij komt er op een machtig mooie wijze uit op een vette Full Pull!
Shavepower en Van Breedijk herhalen het kunstje, zij het met moeite.
Van Dijk en Bos gooien hem ook over de eindstreep, maar met aanzienlijk meer gemak dan de rest van het veld.
Het publiek was wel onder de indruk van deze klasse. De sleepwagen stond zwaar afgesteld, maar iedereen had direct de juiste versnelling te pakken waardoor de kwalificatie in de eerste ronde werd behaald.
Waarvoor onze complimenten!

De sleepwagen wordt iets anders ingesteld. Extra gewicht in de bak, iets minder pennen die de grond in gaan, een ander moment van verzwaring op de baan.
Per saldo: een iets zwaarder ingestelde sleepwagen, met een goed uitgangspunt voor een eventuele volgende ronde.
En dan blijkt de grote ervaring van deze sleepwagenbemanning. Want zo zou het ook gaan!
Van Schilt trekt de Scania weer op een grandioze wijze op gang! Helaas redt de auto het niet vanwege de bandjes en de balans. Motorvermogen genoeg, maar het stopt bij 91,88 meter.
Breedijk viel deze keer door de mand. “We zijn de lekkere dropjes vergeten mee te nemen, mijnheer de wedstrijdleiding…”
Inderdaad, die waren in Cromvoirt toch wel errug lekker. En dat betaalt zich uit. De boel staat stil op 93,90 meter, met een uitgedoofde motor.
“We moeten weer aan de slag” staat er bij Breedijk op Facebook, waarmee ze aangeven dat de lekkere dropjes niet vergeten mogen worden.
De rest van de deelnemers ontdekt wederom dat het flink aanpoten is om de eindstreep te halen. Maar ze redden het, met een mooie show voor het publiek!

De Superfinale moet dan toch een winnaar op gaan leveren. Met mogelijk nog één of twee Full Pulls, volgens de sleepwagenbemanning.
Maar de sleepwagen staat net even iets strakker.
Van Rijswijk zet de streep op 86,93 meter, met de kop hoog in de lucht! Het publiek geniet, want er komt nog meer fraais aan!
Van Dodeweerd geeft dezelfde show, maar komt strak onder Van Rijswijk terecht.
De DAF van Van Keulen kllinkt nog net even anders dan de DAF van Van Dodeweerd, met zijn onregelmatige arbeidsslag. Blijkbaar zit er meer vermogen in, want al trekkend en sjorrend brengt Van Keulen de sleepwagen naar de 90,26 meter!
Shavepower gaat ook erg lekker vanavond en heeft de bandjes superzacht staan. De Iveco gaat er niet al te snel vandoor en graaft zich vast op 88,29 meter, net achter Van Keulen.
Van Dijk rijdt hier zijn thuiswedstrijd. Bij de finish staan twee trailers, vol met personeel en klanten van het garagebedrijf. Die genieten al de hele avond van een prachtig strijdtoneel nabij de 100 meter, met veel vliegende voorwielen in het zicht.
De Volvo toert heerlijk rustig op en de sleepwagen wordt op sjouw meegenomen. Het gaat rap, met hoog tempo nadert hij de finish en met de wielen in de lucht komt de boel op 98,65 meter tot stilstand! Zo, die staat!
Maar het blijft nog spannend! De DAF van Bos veevoeders moet nog komen en dat is ook geen kinderachtig ding!
Robert Bos heeft zijn zenuwen compleet onder controle en brengt de DAF op een keurige wijze op snelheid. En ook die is hier hoog, in de poging om Van Dijk voorbij te komen.
De korte DAF gooit de kop al vroeg omhoog en trekt in elk geval voorbij Van Keulen. Met de laatste adem ploft de cabine omlaag op 95,37 meter, goed voor een prachtige, eervolle 2e positie!
Het publiek kan de show zeer waarderen, hier wordt een strijdtoneel neergezet van grote klasse!
Van Keulen kan tevreden naar Middelburg gaan met een beker in handen. Robert Bos laat zien waar kleine auto’s toe in staat zijn.
Voor Van Dijk kan de avond niet mooier zijn. Een prachtige eerste positie voor eigen plubliek.

Uitslag VTN 9,5 ton Hobbysport (punten)

S
Nr
Team
Bestuurder
1e trek
2e trek
3e trek
4e trek
Punten
1 3-04 Volvo Van Dijk, Volvo FH16, Utrecht Udo Tonus/ Martijn Slingerland
F.P.
F.P.
98,65
50
2 3-10 P. Bos veevoeders, DAF 85, Ederveen Robert Bos / Pieter Bos / Dirko Bos
F.P.
F.P.
95,37
3 3-02 Team Van Keulen, DAF 95, Middelburg Johnny Matthijsse
F.P.
F.P.
90,26
45
4 3-07 Shavepower, Iveco Eurostar, Zwartewaal Rini Scheer/Martin Koornneef/ Arjan van der Kooij/ Theo van bergeijk/ Maaike Scheer
F.P.
F.P.
88,29
42
5 3-01 Team van Rijswijk, Renault AE Magnum, Wijk en Aalburg
F.P.
F.P.
86,93
40
6 3-03 Team van Dodeweerd, DAF 95 XF, Dodewaard Gerrit / Hans / Raymond / Richard / Geurt
F.P.
F.P.
86,17
38
7 3-13 Breedijk Truckpulling Team, Renault AE560, Opmeer W.P.A Breedijk / A. Houtman
F.P.
93,90
36
8 3-06 Van Schilt Pulling, Scania 143-450, Roosendaal Tinus van Schilt
F.P.
91,88
35

07-08-2015-montfoort-694-BorderMaker