Geschiedenis

 

 Zo is het allemaal begonnen

Ieder jaar gingen wij met een grote vriendengroep naar de truckpulling kijken in Almkerk. En ieder jaar riep Jacco weer: ‘wij kopen ook een truck’. Maar daar bleef het dan ook bij.

Tot er in 2009 echte plannen werden gemaakt. Samen met broer Dirk en maat Kees van Dongen ging Jacco op zoek naar een geschikte truck. Er moest en zou een Mercedes gevonden worden. Maar die bleken erg duur en zeldzaam. Dus werd er naar een ander merk uit gekeken.

Uiteindelijk werd het een Renault, met een V8 motor. Er zat een buitenlands kenteken op en de geschiedenis van deze truck blijft een mysterie. Er zat een grote ster in de voorruit en het chassis was wat krom, maar daar wisten de boeren wel raad mee. De prijs was goed dus de truck ging mee naar de Klaverplak. En toen kon het circus beginnen.

Er moest van alles gebeuren om aan de reglementen te voldoen.

Na wat weken sleutelen en lassen was de truck zover. Aan de opbouw is  het eerste jaar niet veel gedaan. Er is alleen een groot blok ijzer op de truck gezet. Het publiek moest volgens Dirk kunnen zien dat we boeren zijn.

Daar kwam de volgende winter verandering in. Na het eerste seizoen de derde plek behaald te hebben werden de mannen fanatiek. Het chassis moest worden ingekort want de truck was aan de voorkant veel te zwaar. Er werd een schets gemaakt en de uiteindelijke bouwtekening van hoe de truck er uit zou moeten komen te zien.  De grote vraag was, wie gaat dat betalen?

Uit eindelijk is het grootste deel van de opbouw gesponsord. We hebben inmiddels een flink team gevormd rondom de truck. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij binnen ons team of het nu koffie zetten of repareren is.

Ons motto: MEEDOEN IS BELANGRIJKER DAN WINNEN.