Geffen, 24 mei 2014

Team van Rijswijk eerste in Geffen na een week keihard werken

 

Team van Rijswijk heeft zaterdagavond in Geffen hun visitekaartje weer afgegeven. Hier had het Team niet echt op gerekend, omdat met een compleet andere motor gereden werd. Een week eerder was Team van Rijswijk uitgenodigd in Denemarken, in Randers, om daar een Demo te geven. De wedstrijd verliep daar goed en onder toeziend oog van maar liefst 25.000 toeschouwers werd Team van Rijswijk tweede.  Echter toen het team de truck op de dieplader wilde zetten, zat de motor compleet vast, wat en hoe kon zo snel niet ontdekt worden.

Dankzij een vooruitziende blik van één van de teamleden is vorig seizoen een reservemotor aangeschaft. Alleen moest alles nog worden omgebouwd en na een week elke avond tot in de kleine uurtjes te hebben gesleuteld, kwam er vrijdagavond weer rook uit de uitlaten.

Vol spanning trok Team van Rijswijk dan ook richting Geffen, want hoe zou de nieuwe V8 zich houden??

Op een prachtige keiharde zandbaan konden de teams de strijd onderling weer gaan uitvechten. De kwalificatieronde was voor niemand een probleem, alle trucks kwamen aan de honderd meter. Ook de nieuwe motor van Team van Rijswijk had er zin in en liep als een zonnetje. In de finaleronde slechts één uitvaller. In de superfinale stond de sleepwagen flink zwaarder en dienden de eerste uitvallers zich snel aan. Omdat Team van Rijswijk als laatste op de startlijst stond was de spanning om te snijden bij de mannen. Echter Kees van Dongen wist moeiteloos de finish te halen, zo zaten er drie teams in de supersuperfinale.

De sleepwagen werd flink verzwaard, als eerste was het de beurt aan Team van Rijswijk die zette hun truck op 92,31meter. Aan de andere twee teams om er overheen te komen. Team Bad Bull bleef steken op 89,17meter en Team van Dijk op 90,35meter.

Zo werd een week keihard werken dan ook DIK beloond met een eerste plek en is team van Rijswijk niet alleen op de baan maar ook in de werkplek een perfect team.

Naamloos