Andijk, 18 augustus 2012

Hoogtepunten:

  • Het was gruwelijk heet
  • Team van Rijswijk winnaar en kampioen
  • Tinus nieuwe sloffen

Het was zaterdag in Andijk bizar heet. Maar ondanks de hitte was iedereen op tijd en alle teams hadden er zin in. De wedstrijdleiding was in handen van Team van Keulen en ons Drieske (Team van Rijswijk). Alles liep gesmeerd. Team van Dijk mocht het bal openen. Zij reden als een speer een fullpull en riepen dan ook dat de sleepwagen zwaarder moest. Na de sleepwagen een tikkeltje zwaarder gezet te hebben reden alle teams, op Tinus en Shavepower na, een fullpull. De Scania van Tinus verslikte zich in de hoeveelheid grip die zijn nieuwe banden hebben. Hij heeft een mooi setje nieuwe sloffen (en een goeie bijrijder). In de herkansing ging het super, een halfje lager en ook Tinus kwam aan  de streep. Bij Shavepower hebben ze ook niet stil gezeten, hun Torretje liep lekker en zij kwamen in de eerste run op 84,50 meter. In de herkansing kwamen zij op 88,72meter. De groene Iveco gaat ons allemaal nog eens verbazen.

In de finale  mocht Team van Dijk weer als eerste aanhaken. Zij gingen voortvarend van start, echter bij 92,90 meter kwam het hele spul tot stilstand. Een pittige afstelling van de sleepwagen zo werd gedacht. We gingen wel in dezelfde afstelling verder. Tinus kwam op 75,01 meter tot stilstand, Van Keulen op 96,91 meter. Team Hendriks trok als eerste een fullpull, Bosch strandde op 88,66 meter, Renault Utrecht trok ook een fullpull. De witte Renault loopt de laatste wedstrijden als een speer. Goorden redde het net niet en bleef steken op 97,79 meter.

Van Dodeweerd kwam helaas ook niet aan de streep en bleef hangen op 98,83 meter. De kleibaan in Andijk was de Daf(jes) niet goed gezind deze middag. En als laatste de KAMPIOEN Team van Rijswijk, aan hun stand verplicht om ook een fullpull te rijden.

Kees van Dongen ging er dan ook vol in en met de voorwieltjes los kwam ook de zwarte Renault over de streep.

Ondanks de pittige afstelling toch nog een superfinale. Dit keer DAFLOOS.

Team Hendriks haakte als eerste aan en met een pittig verzwaarde sleepwagen kwam het spul op 92,10 meter stil te staan. Als tweede Renault Utrecht. Hun truck liep deze middag als een speer (De spanning in kamp van Rijswijk was om te snijden). De witte Renault ging er dan ook goed in hangen en zij wisten een mooie aftand neer te zetten van 94,84 meter.

Als laatste Team van Rijswijk, het was doodstil onder de groene party tent van het team. Team van Rijswijk wist echter de concurrentie het nakijken te geven en reed gewoon een fullpull.

Onder de groene party tent kwam ineens alles tot leven. De door het team mee gebrachte sirene gaf een enorme klereherrie.

Het was weer een gezellig middagje truckpullen. Een super sleepwagenteam en een goeie organisatie. Jammer dat het de laatste keer was in Andijk.

 

Op naar Almkerk!