Almkerk, 7 september 2012

Team van Rijswijk ook in Almkerk niet te kloppen

 Onder bijzonder mooie weersomstandigheden is Team van Rijswijk eerste geworden in Almkerk. De titel Nederlands kampioen 2012 was al binnen. Maar voor eigen publiek wilde het team laten zien hoe sterk hun truck is. Een thuiswedstrijd brengt dan ook altijd de nodige spanning mee want de concurrentie is groot.

Nadat burgemeester Naterop de wedstrijd geopend had, mocht Team van Rijswijk als thuisrijder de openingstrek doen. Met burgemeester Naterop als bijrijder werd het een spectaculaire run(zie filmpje).

In de kwalificatieronde was al goed te zien dat de zware kleibaan het niet cadeau zou geven. De trucks moesten dan ook alles uit de kast halen om de eindstreep te halen. Tijdens de finaleronde kwamen de eerste afvallers. Met 8 trucks, waaronder ook Team van Rijswijk, werd de superfinale verreden. Uiteindelijk wisten 4 trucks zich te plaatsen voor super-superfinale. De sleepwagen werd weer verzwaard en de teams konden weer aanhaken. Team van Rijswijk wist een mooie afstand te halen van 90,25 meter, zo’n 4 meter verder dan de concurrentie. Er ging dan ook een groot gejuich op vanaf de tribune, waar een grote groep van Rijswijk-fans stonden. Voorgaande jaren was het niet gelukt om voor eigen publiek te winnen.

Het seizoen is voor het team super verlopen. Van de 13 wedstrijden wisten ze er 11 te winnen, zonder al te veel pech. Het enige wat dit seizoen sneuvelde was de koppeling. Er breekt dan ook een lange winter aan van sleutelen en uitdokteren. Want ondanks dat het team ogenschijnlijk met 2 vingers in de neus kampioen is geworden, volgen er toch hier en daar wat aanpassingen aan de truck. De concurrentie zit immers ook niet stil.