Almkerk, 5 september 2014

Deceptie voor Nederlands kampioen Team van Rijswijk op thuiswedstrijd in Almkerk.

 

Gegokt en verloren.

Wat voor Team van Rijswijk De avond van het jaar had moeten worden eindigde in een zware teleurstelling. Het team eindigde op een achtste plaats, dit is zolang het team in het truckpullcircus meedraait nog niet eerder gebeurt. Na afgelopen seizoen met overmacht de competitie gewonnen te hebben wilde het team hun beste beentje voorzetten voor thuispubliek, fans en sponsoren.

Wat ging er mis??!!

Na vlot de kwalificatieronde en met gemak de finaleronde door te zijn gekomen kwam de superfinale. De concurrentie nam constant de linker kant van de baan en kwam rond 70meter stil te staan. Sommige teamleden vonden het dan ook verstandiger om de uiterst rechterkant van de baan te pakken. Zo werd de

truck met chauffeur de rechterkant op gestuurd, wat de grootste fout van het seizoen is gebleken. De rechterkant van de baan had namelijk totaal geen grip en was nog slechter dan de linkerkant.

Zo belandde het team op een hele zure achtste plek nota bene op De thuiswedstrijd.

Toch kan Team van Rijswijk terug kijken op een zeer mooi seizoen. Voor het vierde jaar op rij wint het team de competitie. Het seizoen zit er op en een lange winter van sleutelen breekt aan. Het team wil dan ook de motor, die het halverwege het seizoen begaf, weer reviseren en in de truck terug plaatsen. Deze motor heeft toch net wat meer vermogen dan de reservemotor waarmee de laatste helft van het seizoen is gereden. Want ook in seizoen 2015 gaan we bij gezondheid weer voor de eerste plaats.

Naamloos Naamloos